Bazen korku karşısında yaptığımız davranışlar o an için bir baş etme işlevi görebilir. Çocuklarınızın davranışı da bunu yansıtıyor olabilir. Yani çocuklarınız bu yıkıcı ve sarsıcı travmayla baş etmede bu yolu kullanıyor olabilirler. Bunu anlayışla karşılayın ve hemen rasyonel müdahalelerde bulunmaya çalışmayın. Bunlar zaman içinde kaybolacaktır. Korku ve kaygılarını paylaşmalarına izin verin ve bunun için zemin hazırlayın. Duygularını paylaşması için zorlamayın. Zorlayıcı değil destekleyici olun. İhtiyaç duyduklarında yanlarında olacağınızı bilmeleri, bunu hissetmeleri çok önemli. Arkadaşlarıyla sosyalleşme ve paylaşma isteklerini destekleyin. Arkadaşlar duygularını paylaşmada çok etkili olmaktadır.
Deprem travmasından sonra en yaygın görülen psikiyatrik bozukluklar nelerdir?
Depremden sonra en sık görülen bozukluklar Akut Stres Bozukluğu ve Tra...
Çocuğumun alt ıslatma problemini kontrol altına almıştık ancak deprem sonrası tekrar başladı. Depremin etkisi geçtikten sonra düzelir mi?
Alt ıslatma sorunu genellikle çocuğun kaygı ve korkularının olduğunu y...
Depremzede olan kuzenlerimi evimizde misafir ediyoruz. Küçük bir çocukları da var ancak nasıl sağlıklı iletişim kurabilirim noktasında endişelerim var. Depremzede çocuklarla sağlıklı iletişim nasıl olmalı?
Öncelikle yetişkin olarak sizin duygularınızı kontrol ediyor olmanız ö...