Sadece çocuklar değil, afet görüntülerinin hiçbir süzgeçten geçirilmeden sosyal medyada paylaşılması, afeti sosyal medyadan takip eden birçok kişinin de travmatize olmasına sebep olabilir.

Bilgisi olmadan görüntüleri paylaşılan afetzede, yaşamının ilerleyen dönemlerinde o görüntülerden rahatsız olabilir ve tekrar tetiklenebilir. Bu gibi afet durumlarında; afetzedelerin dramatize edilmemesi, görüntülerin izinsiz paylaşılmaması önemlidir. Enkazdan çıkarılan insanımızın da bir mahremiyetinin olduğunu unutmamak gerekir. Bu mahremiyete saygı hem ruh sağlığının korunması hem de insan hakları açısından önem arz eder.

Deprem sonrası ilk dönemlerde çocuklar için neler yapılabilir?

Onlarla daha fazla zaman geçirmeli Fiziksel temas, sarılma çok ön...

Travma Sonrası Stres Bozukluğu Tanı Kriterleri Nelerdir?

Kişi aşağıdakilerden her ikisinin de bulunduğu travmatik bir ola...

Elimde olmadan sosyal medyaya çok maruz bıraktım kendimi. Depremi bizzat yaşamamış olmama rağmen neredeyse aynı korku kaygıyı hissediyorum. Bu yaşadıklarım normal mi? Neler yapmalıyım?

Haberlere, olumsuz bilgilere ve üzücü görüntülere uzun süre maruz kalm...